Králičí stehna na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 600 g Králičí stehna
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 13.9 mg
  • Draslík 105 mg
  • Vláknina 2046.5 mg
  • Vitamín A 2046.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme česnek a 4 stroužky rozetřeme se solí a zbytek prolisujeme. Stehna potřeme rozetřeným česnekem a na oleji ze všech stran opečeme.

  • 2

    Jednu cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu a necháme ji zpěnit. Přilijeme 100 ml vody a stehna dusíme pod pokličkou zhruba 15 minut.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme sádlem a maso s cibulí do něj přendáme. Zbylou cibuli nakrájíme a rovnoměrně jí rozdělíme okolo stehen. Podlijeme šťávou z dušení smíchanou s trochou vody a při mírné teplotě pečeme doměkka. Během pečení přeléváme šťávou a dle potřeby podléváme vodou.

  • 4

    Když jsou stehna upečená, vyjmeme je z pekáče a udržujeme teplé.

  • 5

    Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, zalijeme trochou vody, přidáme prolisovaný česnek a dobře rozmícháme. Dle chuti ještě přisolíme a krátce provaříme. Poté maso vložíme zpět do pekáče a necháme prohřát.

Komentáře k receptu