Kuřecí stehna ve slaninovém kabátku
Suroviny
- 100 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 9 ks Slanina vepřová
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Šalotka
- 3 ks Kuřecí stehna
- 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 6 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 10363 kcal
- Sacharidy 186 g
- Tuky 1115 g
- Sodík 16933 mg
- Bílkoviny 298 g
- Uhlovodany 181 g
- Cholesterol 1473 mg
- Draslík 14273.6 mg
- Vláknina 91226.5 mg
- Vitamín A 91226.5 mg
- Vitamín B6 7.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 620.1 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Horní stehna rozevřeme jako knihu a vykostíme. 
- 
                                2Smícháme nakrájená sušená rajčata, půlku šalotky a svazek petrželky. Touto směsí stehna potřeme, znovu uzavřeme a zabalíme do plátků slaniny. Ochutíme solí, pepřem a ovážeme kuchyňským provázkem. Ke každému připevníme větvičku rozmarýnu. 
- 
                                3Maso přemístíme na pánev rozmarýnem dolů, přelijeme olejem a na mírném ohni restujeme cca 15min. 
- 
                                4Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Jakmile zelenina změkne, podlijeme vínem, zakryjeme a cca 15min podusíme. Dochutíme solí a pepřem. 
- 
                                5Stehna podáváme horká, se zeleninou, dozdobená čerstvým rozmarýnem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        