Čerstvý ananas s mascarpone, kokosovým mlékem a malinovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mascarpone
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 1 ks Ananas
  • 0.5 kg Maliny
  • 6 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 75.7 mg
  • Draslík 639.1 mg
  • Vláknina 16255 mg
  • Vitamín A 16255 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na krém smícháme mascarpone se 3 lžícemi cukru a zlehka vymícháme do hladké konzistence.

  • 2

    Maliny nasypeme do kastrůlku, přidáme 4 lžíce cukru a krátce povaříme. Poté propasírujeme přes cedník a vzniklou dřeň necháme chladit 10-15min v lednici.

  • 3

    Ananas oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kokosové mléko smícháme se zbytkem cukru.

  • 4

    Na talíře naskládáme postupně na sebe vždy cca 5-6 plátků ananasu, proložíme krémem, kolem opatrně nalijeme sladké mléko a do něj malinovou dřeň. Můžeme dozdobit snítkou máty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu