Kuřecí játra s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Játra kuřecí
  • 50 g Vepřová uzená plec
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 388456 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 1552.9 mg
  • Draslík 918.7 mg
  • Vláknina 3559 mg
  • Vitamín A 3559 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme celá játra, pepř, sůl a zalijeme vínem, dusíme do polo měkka.

  • 2

    Játra nakrájíme na malé kousky a dáme je spolu s jemně nakrájeným uzeným masem do máslem vymazaných zapékacích misek.

  • 3

    Zakapeme výpekem z jater a na povrch každé misky rozklepneme vejce. Uvaříme ve vodní lázni.

  • 4

    Před podáváním osolíme a posypeme zelenou petrželkou.

  • 5

Komentáře k receptu