Kakaová bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Višně
  • 50 ml Sirup višňový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 hrnek Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 87.4 mg
  • Draslík 113.7 mg
  • Vláknina 2249.3 mg
  • Vitamín A 2249.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu dávky cukru utřeme se žloutky, kakaem a citronovou kůrou do pěny. Druhou polovinu cukru zašleháme do tuhého sněhu ušlehaného z bílků, který přidáme k utřeným žloutkům. Lehce vmícháme mouku a na závěr vlahé rozpuštěné máslo.

  • 2

    Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Poklademe višněmi obalenými v mouce. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.

  • 3

    Vychladlou bublaninu pokropíme višňovým sirupem a pocukrujeme.

Komentáře k receptu