Kuře ze žampióny a smetanou
Suroviny
- 1 ks Citrony
 - 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Kuře
 - 0.1 l Víno bílé
 - 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
 - 1 šálek Žampiony čerstvé
 - 1 šálek Cibulka jarní
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2032 kcal
 - Sacharidy 192 g
 - Tuky 86 g
 - Sodík 97203 mg
 - Bílkoviny 112 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 448.3 mg
 - Draslík 994.9 mg
 - Vláknina 19671 mg
 - Vitamín A 19671 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 82.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Následně porce opatrně opečeme na horkém másle.
 - 
                                2
Zvlášť podusíme žampióny a cibulky na kousku másla. Podlijeme je pouze mírně.
 - 
                                3
Opečené kuře dáme do kastrolu, přilijeme šťávu z hub a cibulek, víno a dusíme zhruba 15 minut. Následně přilijeme ke kuřeti smetanu se zakvedlanou polohrubou moukou a dusíme ještě 10 minut.
 - 
                                4
Jakmile je maso měkké, do omáčky přilijeme žloutek rozmíchaný v troše sladké smetany, řádně rozmícháme, již nevaříme.
 - 
                                5
Kuře podáváme obložené dušenými houbami s cibulkami.
 - 
                                6
Jako přílohu podáváme rýži.