Polévka z čerstvých rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 378.1 mg
  • Vláknina 3762.3 mg
  • Vitamín A 3762.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm pod pokličkou krájená, oloupaná rajčata i se šťávou. Poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a povaříme 20 minut.

  • 2

    Hotovou polévku rozmixujeme dohladka. V ještě horké polévce rozpustíme sýr, který jí zahustí a zjemní. Dochutíme drceným česnekem.

Komentáře k receptu