Salát s nudličkami z kuřecích prsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 250 g Salát hlávkový
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Pažitka
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 97061 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 693.6 mg
  • Vláknina 8388.5 mg
  • Vitamín A 8388.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát nakrájíme na menší kousky. Žampiony nakrájíme na plátky, zakapeme je 1 lžící citronové šťávy a krátce osmahneme.

  • 2

    Vejce rozpůlíme, žloutky prolisujeme a smícháme je s dijonskou hořčicí, bílým jogurtem, 1 lžící citronové šťávy, 1 lžící oleje, solí a pepřem. Bílky nasekáme nadrobno.

  • 3

    Maso nakrájíme na nudličky, opečeme na zbytku olivového oleje, osolíme a opepříme. Maso vyjmeme a do výpeku vmícháme ocet, brandy a povaříme.

  • 4

    Na salát poklademe žampiony a maso, zalijeme šťávou a dresingem. Nakonec posypeme sekanými bílky a čerstvou sekanou pažitkou.

  • 5

    Podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu