Kávové tiramisu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Cukr moučkový
  • 850 g Mascarpone
  • 80 g Likér Kahlua
  • 60 g Solamyl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 l Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 495.5 mg
  • Draslík 240.2 mg
  • Vláknina 378 mg
  • Vitamín A 378 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na piškoty rozklepneme vejce, zpěníme žloutky se 100g cukru a zatřeme do nich tuhý sníh vyšlehaný z bílků a zbytku cukru. Vmícháme mouku a bramborovou moučku.

  • 2

    Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 170C pečeme cca 12min.

  • 3

    Mezitím připravíme krém, zpěníme žloutky s cukrem, zatřeme mascarpone a vyšleháme do hladkého krému. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    Na punč smícháme vychladlé espreso s cukrem a likérem.

  • 5

    Z upečeného piškotu vykrojíme cca 10cm kolečka, namočíme v punči, každé vložíme do misky, naneseme krém, zakryjeme dalším kolečkem a opět krémem.

  • 6

    Uhladíme, necháme vychladit v lednici, nakonec posypeme kakaem a podáváme.

Komentáře k receptu