Slovácká zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Celer - nať
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 l Voda pitná
  • 5 dl Syrovátka
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 275 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 495.6 mg
  • Vláknina 10163.5 mg
  • Vitamín A 10163.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu nakrájíme s půlkou cibule. Osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme celerovou a petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny.

  • 2

    V dalším hrnci svaříme zvlášť syrovátku a do ní zavaříme kysanou smetanu s troškou vody.

  • 3

    Přidáme do zeleninové polévky, zamícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu