Opékané svatojakubské mušle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 12 ks Mušle svatojakubské
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 754 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 21.6 mg
  • Draslík 491.4 mg
  • Vláknina 4670.2 mg
  • Vitamín A 4670.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme mušle bez jiker a lastur. Důkladně omyjeme, osušíme a necháme cca 10min marinovat ve směsi citronové kůry a sezamového oleje.

  • 2

    Cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na dílky. Z chilli papričky odstraníme semínka a společně s česnekem nasekáme najemno.

  • 3

    Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme jarní cibulku. Poté přidáme rajčata, zázvor, česnek a chilli papričku a opékáme cca 3min. Ochutíme rybí a ústřicovou omáčkou a vyjmeme z pánve.

  • 4

    Rozehřejeme zbytek oleje a mušle orestujeme dozlatova.

  • 5

    Hotové mušle rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí.

Komentáře k receptu