Zapečené telecí medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 0.25 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 plátek Šunka dušená
  • 8 plátek Telecí svíčková
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 256.7 mg
  • Vláknina 1426.8 mg
  • Vitamín A 1426.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Medailonky osolíme, opepříme a po obou stranách osmahneme.

  • 2

    Rajčata a okurku nakrájíme na plátky. Kopr otrháme a jemně nasekáme. Plátky šunky a sýra rozpůlíme.

  • 3

    Opečené medailonky přendáme na plech a poklademe na ně postupně okurku, šunku, rajče a sýr. Posypeme koprem a dáme do předehřáté trouby zapéct na 250 stupňů Celsia asi na 7 minut.

  • 4

    Mezitím si na pánvi promícháme výpek z masa se smetanou, 2 minuty povaříme a dochutíme hořčicí.

Komentáře k receptu