Sladké vepřové plátky se sójovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 4 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 88.9 mg
  • Draslík 30.5 mg
  • Vláknina 424 mg
  • Vitamín A 424 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3163 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky, rozložíme naplocho vedle sebe na pracovní plochu a napícháme vždy na tři vodorovné špízy.

  • 2

    Smícháme sójovu omáčku, kečup, hoi-sin, sherry, med a cukr. Vzniklou marinádou potřeme ze všech stran maso a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně.

  • 3

    Hotové maso pokapeme zbytkem marinovací směsi a ihned podáváme.

Komentáře k receptu