Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 2 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 61.5 mg
  • Vláknina 568 mg
  • Vitamín A 568 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3163.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky.

  • 2

    Všechny ostatní přísady promícháme, (česnek předem prolisujeme), 6lžic polevy odložíme stranou.

  • 3

    Ve zbylé polevě obalíme maso. Proužky masa potom napichujeme na předem namočené špejle nebo na kovové jehly.

  • 4

    Špízy rozložíme na rošt grilu a grilujeme nad středně žhavým uhlím asi 3 minuty po každé straně, dokud maso nezmatní. Musí zůstat šťavnaté.

  • 5

    Podáváme teplé se zbylou polevou.

Komentáře k receptu