Štika na víně po vídeňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Cibule
  • 3 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Štika obecná
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 624 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 134.9 mg
  • Draslík 708.8 mg
  • Vláknina 8288.5 mg
  • Vitamín A 8288.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu větší štiku vykucháme, očistíme, odstraníme šupiny a omyjeme. Osušíme ji a povrch potřeme citronovou šťávou.

  • 2

    Spařená rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozkrojíme na čtvrtky.

  • 3

    Oloupeme cibuli a rovněž rozkrojíme na čtvrtky.

  • 4

    Štiku osolíme, posypeme sladkou paprikou a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme předem vymastili olejem. Rybu obložíme dokola čtvrtkami cibule a rajčat.

  • 5

    Lehce ještě vše osolíme, přidáme utřený česnek a tymián. Na povrch štiky položíme tenké plátky slaniny a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. V průběhu pečení rybu několikrát podlijeme malým množstvím horké vody.

  • 6

    Štiku podáváme s vařeným bramborem a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu