Švýcarská sýrová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 155.2 mg
  • Draslík 225.1 mg
  • Vláknina 1271 mg
  • Vitamín A 1271 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme, smícháme se strouhankou osmaženou na másle a zalijeme vývarem.

  • 2

    Polévku povaříme, rozmícháme v ní vejce, okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu