Bylinková jarní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Tuk
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 3 hrst Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 245.9 mg
  • Draslík 96.4 mg
  • Vláknina 105 mg
  • Vitamín A 105 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 131.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky omyjeme a nasekáme najemno, krátce osmahneme na tuku. Zalijeme vývarem a 5 minut povaříme. Zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky. Prohřejeme. Hotovou polévku osolíme a posypeme pažitkou a petrželkou.

  • 2

    Podáváme s osmahnutou houskou nakrájenou na kostičky.

Komentáře k receptu