Papriky pečené na grilu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 65 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 5 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 142.4 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Papriky grilujeme vcelku na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 10min, dokud nebude slupka úplně spálená. Pravidelně obracíme. 
- 
                                2Poté je vložíme do nádoby, zakryjeme a necháme 5-10min odpočinout. 
- 
                                3Oloupeme slupky, odstraníme semínka a stopky a nakrájíme je na proužky. 
- 
                                4Namočíme do oleje a octa, ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé nebo při pokojové teplotě. 
- 
                                5Vhodné jako příloha např. ke grilovanému masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        