Vepřové medailonky Piemont

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kompot ananasový
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 600 g Vepřová panenka
  • 50 ml Kompot meruňkový
  • 150 ml Sherry brandy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 93.5 mg
  • Draslík 901.3 mg
  • Vláknina 2053 mg
  • Vitamín A 2053 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 99.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky a zprudka orestujeme cca 1min po každé straně na rozehřátém másle. Poté dopečeme při mírné teplotě cca 6min. Maso ochutíme solí, pepřem, vyjmeme a zabalené v alobalu uchováme teplé.

  • 2

    Višně necháme okapat na sítě, nasypeme do pánve a podusíme ve vypečené šťávě.

  • 3

    Vmícháme meruňkovou šťávu a džem, vrátíme zpět maso a zakápneme ho višňovicí. Dlouhou hořící špejlí zapálíme a oflambujeme. Nakonec lehce zalijeme smetanou.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky meduňky a podáváme např. s grilovanou cuketou.

Komentáře k receptu