Dušené okurky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 550.4 mg
  • Vláknina 3475.8 mg
  • Vitamín A 3475.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do kastrolu na rozehřáté máslo.

  • 2

    Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, osolíme a vše dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec pokrm zalijeme kyselou smetanou smíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu