Parmské řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1392 kcal
  • Sacharidy 192 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 243 mg
  • Draslík 739.7 mg
  • Vláknina 20243.2 mg
  • Vitamín A 20243.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou telecí kýtu nakrájíme přes vlákna na řízky. Okraje nařízneme, aby se nekroutily, maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Vejce, strouhaný parmezán a mléko smícháme a směs použijeme jako druhou vrstvu trojobalu a nakonec obalíme také ve strouhance.

  • 2

    Řízky ihned vkládáme na rozpálený olej a poté smažíme při nižší teplotě dozlatova.

  • 3

    Ve zbylém oleji osmažíme na silnější plátky nakrájená rajčata.

Komentáře k receptu