Ukrajinský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jogurt bílý
  • 10 ks Ředkvička
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 656.4 mg
  • Vláknina 10318 mg
  • Vitamín A 10318 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme, necháme vychladnout a potom je nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Omytý hlávkový salát nakrájíme na proužky a spolu s jemně nakrájenou cibulí přidáme k bramborám. Nakonec vmícháme omyté a nastrouhané ředkvičky.

  • 3

    V míse vše spojíme jogurtem a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu