Polévka ze zelených fazolek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Brambory
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mléko polotučné
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 194.1 mg
  • Draslík 183.4 mg
  • Vláknina 3475 mg
  • Vitamín A 3475 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky omyjeme, zbavíme vláken a nakrájíme na proužky. Spolu s nakrájenými bramborami je uvaříme.

  • 2

    Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a dobře povaříme. Spojíme s fazolkami a bramborami, povaříme a nakonec do polévky přidáme žloutek rozmíchaný v mléce a kousek másla.

  • 3

    Polévku už dále nevaříme.

Komentáře k receptu