Bifteky z mletého masa se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 3 ks Hovězí svíčková
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 878 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 137 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 266.1 mg
  • Draslík 2094 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 3.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bifteky nakrájené z hovězí svíčkové trošku zploštíme, potřeme olejem a položíme na rozpálený rožeň.

  • 2

    Z každé strany rožníme asi 3-4 minuty. V poslední minutě je mírně osolíme, posypeme strouhaným sýrem a necháme jej rozehřát, ne však zežloutnout, neboť by sýr zhořknul.

  • 3

    Pokud nemáme gril opékáme maso na oleji obvyklým způsobem a sýr ke konci přeléváme horkým olejem, aby se roztekl.

Komentáře k receptu