Zadělávané telecí s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Květák
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mléko polotučné
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Telecí plec
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 109.3 mg
  • Draslík 960.5 mg
  • Vláknina 2630 mg
  • Vitamín A 2630 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso uvaříme v osolené vodě, nakrájíme na kostky a dáme do omáčky připravené z nasucho opražené mouky zředěné zeleninovým vývarem.

  • 2

    Do omáčky přilijeme mléko a do hotové přidáme kousek másla.

  • 3

    Květák uvaříme, rozebereme na růžičky a na talíři jím obložíme uvařené maso.

Komentáře k receptu