Vídeňské telecí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mléko polotučné
  • 40 g Veka
  • 5 g Petržel - nať
  • 200 g Telecí plec
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 231.7 mg
  • Draslík 370.3 mg
  • Vláknina 210 mg
  • Vitamín A 210 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky veky zvlhčíme mlékem a urovnáme je na vymazaný plech.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a podusíme. Potom maso navršíme na plátky veky, zalijeme mlékem s vejcem a povrch posypeme sekanou petrželkou. Dáme zapéci.

  • 3

    Hotový pokrm poléváme šťávou z masa, vylepšenou kouskem másla.

Komentáře k receptu