Smažené špízy s drůbežími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Játra drůbeží
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Vejce slepičí
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 320 g Jablka
  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Tuk
  • 150 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1055 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 70.6 mg
  • Draslík 297.2 mg
  • Vláknina 1899 mg
  • Vitamín A 1899 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na plátky, oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na stejnoměrné kousky. Připravené kousky střídavě napichujeme na jehlu nebo na špejli, osolíme a opepříme.

  • 3

    Vejce rozmícháme s mlékem, přisypeme prosátou mouku a promícháme.

  • 4

    Špízy namáčíme v těstíčku a po částečném okapání je smažíme zvolna v horkém tuku do zlatavé barvy.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu