Telecí závitek s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Petržel - nať
  • 240 g Telecí kýta
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 104.8 mg
  • Draslík 460.8 mg
  • Vláknina 525 mg
  • Vitamín A 525 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.

  • 2

    Plátky potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Zavineme, upevníme párátkem a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.

  • 3

    Maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme nasucho opraženou moukou, zředíme a povaříme.

  • 4

    Nakonec přidáme smetanu a kousek másla.

Komentáře k receptu