Sýrová sedlina s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Šunka dušená
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Květák
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 348.8 mg
  • Draslík 471.9 mg
  • Vláknina 5210 mg
  • Vitamín A 5210 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nastrouhaný sýr, jemně nakrájenou šunku a uvařený květák rozebraný na růžičky.

  • 2

    Vše vložíme do vymazané zapékací mísy, posypeme petrželkou a vaříme pod pokličkou ve vodní lázni asi 30 minut.

  • 3

    Pokrm podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu