Dušená ryba se zázvorem a jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 680 g Treska aljašská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 64.7 mg
  • Draslík 1135.6 mg
  • Vláknina 344 mg
  • Vitamín A 344 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a nakrojenou rybu potřeme zevnitř a zvenčí solí a sezamovým olejem.

  • 2

    Na ohnivzdorný talíř dáme nakrájemnou cibulku a na tu položíme rybu,kterou rovnoměrně potřeme sójovou omáčkou smíchanou s nadrobno nakrájeným zázvorem a rýžovým vínem.

  • 3

    Talíř vložíme do rozpáleného napařovátka,zakryjeme a dusíme asi patnáct minut.Hotovou rybu posypeme nakrájenou cibulkou a pokapeme rozpáleným olejem.

  • 4

    Můžeme podávat.

Komentáře k receptu