Dušené ledvinky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Vepřové ledvinky
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 490.5 mg
  • Draslík 356 mg
  • Vláknina 526 mg
  • Vitamín A 526 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné ledvinky nakrájíme na tenké plátky, opepříme a s bobkovým listem vložíme na rozpuštěné máslo. Osmahneme, podlijeme trochou vývaru (nebo vody) a dusíme.

  • 2

    Když jsou ledvinky měkké, vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, rozředíme a krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec vyjmeme bobkový list, podle chuti osolíme a přilijeme víno.

Komentáře k receptu