Holub domácí nadívaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Vejce slepičí
  • 1 g Muškátový květ
  • 30 g Sůl
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Játra holubí
  • 500 g Žemle tuková
  • 400 ml Voda pitná
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 10 ks Holub
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2353 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1554 mg
  • Bílkoviny 136 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 720.8 mg
  • Draslík 1412.6 mg
  • Vláknina 124.4 mg
  • Vitamín A 124.4 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečlivě očištěné mladé holuby opláchneme a necháme okapat. Kůži na prsou uvolníme pro náplň.

  • 2

    Jatérka opatrně zbavíme žluče, očistíme je a opláchneme.

  • 3

    Příprava nádivky: Žemle oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout.

  • 4

    Holubí játra nakrájíme na malé kostičky. Máslo vyšleháme se žloutky, osolíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať, mletý květ, navlhčené žemle a játra. Vše promícháme.

  • 5

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej do nádivky vmícháme.

  • 6

    Holuby plníme nádivkou, stáhneme je nití nebo jehlicí, na povrchu i uvnitř mírně osolíme a upečeme je na 2/3 dávky másla. Během pečení holuby přeléváme výpekem a podléváme trochou vody.

  • 7

    Upečené holuby vyjmeme. Zbylou šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme.

  • 8

    Při podávání rozsekneme holuby na dvě stejné půlky a přeléváme je šťávou.

Komentáře k receptu