Kapr po novohradsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 1500 g Kapr obecný
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1260 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 113.3 mg
  • Draslík 535.2 mg
  • Vláknina 1354 mg
  • Vitamín A 1354 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra opláchneme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce.

  • 2

    Jednotlivé porce potřeme utřeným česnekem se solí a obalíme ve směsi prosáté mouky a mleté papriky.

  • 3

    Maso po obou stranách opečeme v horkém tuku.

  • 4

    Při podávání přeléváme jednotlivé porce kapra výpekem.

Komentáře k receptu