Květák s houbami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Květák
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Rajčata
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Olej stolní
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 195.9 mg
  • Draslík 529.3 mg
  • Vláknina 6115 mg
  • Vitamín A 6115 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na oleji.

  • 2

    Potom přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a na růžičky rozebraný, uvařený květák. Osolíme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a podusíme.

  • 3

    Nakonec do hotového pokrmu přidáme žloutek a smetanu. Necháme jen prohřát.

Komentáře k receptu