Květákové krokety s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 l Voda pitná
  • 2 hrnek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Krupice pšeničná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 1060.4 mg
  • Vláknina 15106.2 mg
  • Vitamín A 15106.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.4 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák dobře omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a květák vysypeme do nádoby, zasypeme krupicí a vidličkou rozdrtíme, aby se krupice spařila.

  • 2

    V čase, kdy květák vaříme, na másle osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme k ní houby, mírně osolíme a dusíme. Hotovou směs přidáme ke květáku s krupicí, přidáme nasekanou petrželovou nať, jedno ušlehané vejce a dva žloutky. Řádně promícháme a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.

  • 3

    Krokety na lopatičce omočíme v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhance a krátce osmažíme. Necháme okapat na papírových ubrouscích.

Komentáře k receptu