Debrecínská pečeně se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Anglická slanina
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 105.3 mg
  • Draslík 920 mg
  • Vláknina 2497.5 mg
  • Vitamín A 2497.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, kmín, mletou červenou papriku a osmažíme.

  • 2

    Do základu vložíme osolené maso a chvilinku dusíme.

  • 3

    Potom přidáme rajčatový protlak, podlijeme a do měkka udusíme.

  • 4

    Nakrájíme na hrubo žampiony a na másle podusíme.

  • 5

    Vyndáme měkké maso, přecedíme šťávu, přidáme žampiony, maso a podusíme.

  • 6

    Podáváme s knedlíky.

Komentáře k receptu