Dušená husí krev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Husí krev
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Kmín celý
  • 1 ks Majoránka
  • 1 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 96923 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 475.4 mg
  • Vláknina 14295 mg
  • Vitamín A 14295 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krev, kterou jsme zachytili doma, bývá tekutá, protože jsme ji kvedlali. V obchodě se prodává krev sražená. Krev musíme řádně prohlédnout, aby neobsahovala peříčka. Krev v kuse opláchneme na cedníku. Následně ji rozsekáme anebo umeleme.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, okořeníme, přidáme krev a mícháme tak dlouho, až nám krev ztuhne. Rozkrojíme větší kousek, zda není krvavý. Krev můžeme také nastavit žemlí pokropenou mlékem, je pak chutnější.

  • 3

    Jako přílohu podáváme chléb nebo brambory a zelí.

Komentáře k receptu