Vepřové ramínko s kapustou a brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 šálek Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 90.8 mg
  • Draslík 1658 mg
  • Vláknina 17095.8 mg
  • Vitamín A 17095.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 317.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3170.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme, vložíme do vařící, osolené vody a uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou na nudličky pokrájenou kapustu, osolíme, trochu podlijeme a nezakryté chvíly dusíme.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme ke kapustě, trochu opepříme, podlijeme vývarem, zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec přidáme prolisovaný česnek, majoránku a petržel najemno nasekanou. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu