Vepřové ramínko dušené na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Jalovec
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2192 kcal
  • Sacharidy 178 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 121 g
  • Uhlovodany 177 g
  • Cholesterol 358.6 mg
  • Draslík 2440.1 mg
  • Vláknina 92833.4 mg
  • Vitamín A 92833.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12698.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji, vložíme opláchnuté, osolené maso a opečeme ze všech stran. Přidáme koření, zeleninu, česnek, víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme výpekem nebo horkou vodou.

  • 2

    Výpek přecedíme, dochutíme cukrem a přelijeme na maso nakrájené na porce.

  • 3

    Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovou nebo jeřabinovou zavařeninou.

Komentáře k receptu