Kořeněné filé smažené v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Vejce slepičí
  • 100 g Hořčice
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 1500 g Filé z aljašské tresky
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 350 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1180 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 133.9 mg
  • Draslík 16.9 mg
  • Vláknina 1752.5 mg
  • Vitamín A 1752.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Necháme 1-2 hodiny odležet v lednici.

  • 2

    Z prosáté mouky, vajec, mléka a soli připravíme těstíčko, které dobře rozšleháme.

  • 3

    Porce ryby smáčíme v těstíčku a v horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu