Vepřová žebírka se zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zeleninová směs jarní - mražená
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 380.5 mg
  • Vláknina 13296.2 mg
  • Vitamín A 13296.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka na okraji několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany asi 4 minuty. Dáme je do nahřáté mísy.

  • 2

    Do výpeku přidáme máslo, zpěníme v něm cibuli nakrájenou nadrobno, zaprášíme moukou, osmahneme, vložíme zeleninu, osolíme, opepříme, trochu podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Žebírka obložíme připravenou zeleninou a podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu