Vepřová žebírka v kyselém zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 850 ml Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Vepřová žebra
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Jalovec
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 0.18 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 12.4 mg
  • Draslík 665.3 mg
  • Vláknina 14629.9 mg
  • Vitamín A 14629.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Omytá jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme je na kousky. Slaninu krájíme na proužky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli se slaninou. Přidáme zelí, kousky jablek, bobkový list, jalovec a 1/8 l vody. Vše dusíme pod poklicí asi hodinu.

  • 3

    Omytá žebírka osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji tak, aby maso zůstalo šťavnaté. Zmírníme oheň a pečeme ještě 20 minut, maso obracíme.

  • 4

    Zelí dochutíme solí a cukrem, podáváme spolu se žebírky na ploché míse. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky.

  • 5

    Vhodná příloha je bramborová kaše.

Komentáře k receptu