Dušené vepřové ledvinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 500 g Vepřové ledvinky
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 408.5 mg
  • Draslík 326.1 mg
  • Vláknina 931.8 mg
  • Vitamín A 931.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme, odstraníme tuk a močovody. Důkladně vypereme ve studené vodě. Osušíme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Na rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme ledvinky, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme, podlijeme, okořeníme a dusíme doměkka.

  • 3

    Hotové ledvinky osolíme a podáváme s brambory, rýží nebo chlebem.

Komentáře k receptu