Spaghettini ve stylu Sorrento

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Spaghettini
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 ks Olivy nakládané
  • 2 ks Chilli paprička
  • 8 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 125 dkg Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 977 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 4228 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 762.2 mg
  • Vláknina 23925.8 mg
  • Vitamín A 23925.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 10.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypeckované a nakrájené olivy,jemně nasekaný česnek,filety ančoviček,čerstvé čili papričky a naložené kapary omyté od soli orestujeme ve velké pánvi na rozpálenéme oleji.Restujeme asi 4 minuty.

  • 2

    Pak přilijeme suché bílé víno a vaříme dokud se neodpaří.Přidáme nakládaná rajčata,dvě sběračky horké vody,podle chuti sůl a mletý černý pepř.Přiklopíme a vaříme za častého míchání na mírném ohni hodinu.Pokud nám omáčka moc zhoustne přidáme trochu horké vody.

  • 3

    Nakonec přidáme uvařené a scezené těstoviny.Dobře promícháme.Podáváme horké.

Komentáře k receptu