Filé ze sleďů na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Sleď čerstvý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Strouhanka
  • 0.125 l Víno červené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1363 kcal
  • Sacharidy 249 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 97749 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 221.2 mg
  • Vláknina 22600 mg
  • Vitamín A 22600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaným sleďům odřízneme hlavy, rozpůlíme je a vyjmeme páteř. Následně filé osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Na másle podusíme cibuli nakrájenou na kolečka do sklovita. Poté na cibuli vložíme upravené file, opečeme po obou stranách. Opečené podlijeme vínem, na povrchu posypeme strouhanou houskou, pokapeme másle a ještě zhruba 5 minut zapékáme.

  • 3

    Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

Komentáře k receptu