Filé ze sleďů s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Sleď čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rajčata
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 286 mg
  • Draslík 307.6 mg
  • Vláknina 3153 mg
  • Vitamín A 3153 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě vykucháme, odřízneme hlavy, ryby rozpůlíme a vyjmeme páteř. Osolíme, poprášíme hladkou moukou moukou a opečeme na másle po obou stranách.

  • 2

    Opečené filé posypeme hrubě nasekaným česnekem, pokladme mírně osolenými plátky rajčat, posypeme nasekanou petrželovou natí, pokapeme máslem a necháme zapéct zhruba 10 minut.

Komentáře k receptu