Slepované vanilkové tyčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Marmeláda višňová
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 50 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 90.8 mg
  • Draslík 33.1 mg
  • Vláknina 1749 mg
  • Vitamín A 1749 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla, cukru, žloutků a mletých ořechů vypracujeme těsto. Necháme je chvíli v chladu uležet.

  • 2

    Těsto natlačíme do formiček na tyčky (mohou být i jiné tvary), vyklepneme je na vymazaný plech a dáme péci.

  • 3

    Po upečení slepujeme marmeládou stejné tvary k sobě. Obalujeme ve vanilkovém cukru.

Komentáře k receptu