Hovězí maso dušené se žampiony a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 0.5 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 147.5 mg
  • Draslík 259.7 mg
  • Vláknina 1389.8 mg
  • Vitamín A 1389.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osolíme a opečeme. Přilijeme trochu vývaru a dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Potom přidáme na kousky nakrájené žampiony, pepř a ještě 10 minut podusíme. Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.

  • 3

    Do šťávy z masa přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno a necháme 10 minut povařit. Nakonec vložíme maso a na mírném ohni vše povaříme asi 5 minut.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu