Dušené hovězí maso na víně s karotkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 180 g Karotka
  • 120 g Bílá cibulka
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 350 ml Víno červené
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 163.2 mg
  • Draslík 521.8 mg
  • Vláknina 7170.8 mg
  • Vitamín A 7170.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme nadrobno, maso očistíme a pokrájíme na kostky, karotku očistíme a rozkrájíme na tenčí plátky, cibuli krájíme nadrobno, sterilované cibulky slijeme, necháme okapat.

  • 2

    V kastrolu na másle rozpustíme slaninu, vmícháme maso a smažíme. Zhruba po 5 minutách vmícháme cibuli, pepř, sůl a smažíme za občasného promíchání. Opečené maso přelijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Když je téměř měkké, přidáme cibulky, karotku a dodusíme.

Komentáře k receptu