Lázeňská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 135.9 mg
  • Draslík 50.5 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme smetanu, mouku a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  • 2

    Omelety pečeme na pánvi vymaštěné máslem. Plníme je zavařeninou nebo je podáváme pocukrované s ovocným salátem.

Komentáře k receptu